Zalm

 

Zalm pakketjes…

zalm-1     zalm-2     zalm-3

Benodigdheden:

1 zak Noorse wilde zalm ( of verse )     + 100 gram p.p 

1 bolletje knoflook ( verse )

Gesnipperde uitjes

Kruidenboter

Aluminiumfolie

Olijfolie

Citroensap

Zeezout ( uit de molen )

4 seizoenen peper ( uit de molen )

Alioli  (kruidenmix op basis van knoflook )

Basilicum ( gedroogd )

Bieslook ( gedroogd )

Bereiding wijzen:

Scheur de aluminiumfolie in stukjes van + 25×30 cm.

Smeer de aluminiumfolie in met olijfolie waar de zalm komt te liggen.

Snij de zalmmoot van + 100 gram in vier reepjes en besprenkel ze ruim met citroensap.

Dan een paar draaien met de peper en de zeezout molen.

Bestrooi de zalm licht met alioli, basilicum en bieslook.

Strooi nu wat knoflook en gesnipperde uitjes over het geheel en doe er een flinke mop kruiden boter er boven op.

Vouw nu de aluminiumfolie dicht in de vorm van een zakje.

De zakjes moeten ongeveer 10-12 minuten garen op de BBQ.

Deze zakjes kunnen dus ook in een voorverwarmde oven.

 

Zakjes een dag van te voren maken om alles lekker te laten intrekken in de koeling

 

*

Advertenties

15 gedachtes over “Zalm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.