Castle in the light

DSCF2362-1-1

Kasteel van Helmond

Het kasteel is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen in Nederland. Waarschijnlijk begon Lodewijk Berthout van Berlaer, heer van Helmond, met de bouw tussen 1325 en 1350.

DSCF2365-1-1

DSCF2367-1-1

Klik op de tweede en derde foto voor een beter formaat.

Advertenties

20 comments

 1. Kan jij natuurlijk niet helpen maar ik vindt dit historische bouwwerk niet mooi verlicht met die uitbundige rode en magenta lampen. De foto lijkt me lastig te maken door de felle verlichting maar ik denk wel dat je het beste eruit hebt gehaald.

  Als je foto’s bewerkt kan je ook kiezen om optimaal te belichte op de lichtste delen en de schaduwpartijen achteraf ophalen met een fotobewerkingsprogramma

  Like

  • Klopt allemaal wat je zegt Henk, maar dit is de keuze die ze in Helmond gemaakt hebben. Bovendien staat er boven in mijn blog “See the world through my lens”, dus ik probeer zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven, maar zo als jij al eens zei: geen RAW zonder Photoshop of Lightroom, ik probeer fotograaf te blijven.

   Like

 2. Door de verlichting is het een ‘snoeperig’ kasteel geworden, niet echt mooi! Da ’s wel jammer, maar idd da ’s de keuze van de gemeente! Het water is als een spiegeltje, dus zie ik dubbel door jou lens. 😉
  Fijn weekend Leo, grtjs.

  Like

 3. Van mij hoeven die kleuren ook niet zo, zeker niet op zo’n oud gebouw maar het was lichtkunst en kennelijk moet dan alles kunnen. je hebt het in ieder geval prachtig in beeld gebracht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.